Fantastický úspěch

Dívky bojovaly o postup na republikové finále atletického poháru

Mrazivé úterní ráno na Tyršově stadionu v Opavě vítalo 22 soutěžních týmů, které se zúčastnily současně okresního i krajského přeboru ve středoškolském atletickém poháru. Okresní soutěž byla původně plánovaná dříve, ale musela být odložena kvůli nedávným ničivým záplavám v okrese Opava. Přesto se závodníci nenechali odradit a nastoupili s odhodláním bojovat o co nejlepší výsledky.

Naše dívky z Obchodní akademie si díky vítězství v okresu Karviná zajistily účast v krajském přeboru. Cílem našich atletek bylo jasné první místo, které by jim zajistilo postup na republikové finále a možnost poměřit síly s nejlepšími týmy z celé České republiky. Po loňském úspěšném třetím místě chtěly dívky tentokrát zamířit ještě výš.

Celý tým byl vysoce motivovaný a připravený vydat ze sebe to nejlepší. První běhy na 100 metrů proběhly dobře. Aga a Verča se dokázaly zlepšit oproti okresní soutěži, a i když stále trochu zaostávaly za nejlepšími závodnicemi, jejich bodové zisky byly vysoké. Další disciplíny – běhy na 200 a 800 metrů – se nesly v podobném duchu. Natka si vylepšila výkon ve skoku dalekém, zatímco Anička si nechává rezervu do Břeclavi.

Výrazné zlepšení přišlo ve skoku vysokém, kde se dařilo jak Barči, tak Adélce. Velkým překvapením byla disciplína ve vrhu koulí, kde si Aga udělala svůj osobní rekord, což ještě více posílilo týmového ducha. Bodové výsledky vypadaly velmi slibně, což potvrzovaly i průběžné výsledky na informačních tabulích.

Přišla však chvíle rozhodující disciplíny – štafety. Všechny oči se upíraly na královskou disciplínu, ve které naše dívky měly vynikající formu. Tým předvedl neporazitelný výkon, který vzal dech nejen fanouškům, ale i soupeřům. Štafeta dopadla skvěle a nám se podařilo naplnit očekávané cíle.

Dívčí tým z Obchodní akademie ukázal, že patří do republikového finále. Po dlouhých 26 letech v historii naší školy bude opět bojovat mezi nejlepšími z nejlepších ve finále České republiky 10.10.2024 v Břeclavi.

Děkuji za nezapomenutelný zážitek a držím palce na finále!

Mgr. J. Sikorová